Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 2 st potatis
- 2 tsk curry
- 2 tsk garam masala
- 1/2-1 st röd chili
- 12 dl hönsbuljong
- 3 st kycklingfiléer
- 1 st burk majs ca 340 g
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett några minuter i en gryta.
2
Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Finhacka den. Rör ner chili, curry och garam masala i lökblandningen och låt det fräsa i ytterligare några minuter.
3
Skär kycklingfiléerna i tärningar. Rör ner dem i grytan tillsammans med buljong och creme fraiche. Låt soppan koka på svag värme ca 10-12 minuter.
4
Tillsätt avrunnen majs och koka några minuter till. Smaka av med salt och peppar.