Thai-soppa med rotfrukter och skinka

Vill du ha hetare smak på soppan kan du tillsätta lite mera chili och ingefära.

Du behöver

  • 400 g skinka färsk
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 12 dl vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 1/2-1 st röd chili
  • saft skal och av 1 lime
  • 1 tsk ingefära färsk riven
  • 1 st burk kokosmjölk
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla skinkan. Skala och strimla palsternacka och rotselleri fint. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den.

2
Bryn köttet gyllene i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.

3
Fräs palsternacka, rotselleri och purjolök i lite matfett några minuter. Lägg över dem i kastrullen. Tillsätt vatten och låt det koka upp. Skumma.

4
Tillsätt buljongtärningar, chili, limeskal, -saft och riven ingefära. Låt soppan koka ca 10 minuter.

5
Tillsätt paprika och kokosmjölk. Låt allt koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top