Du behöver
- 400 g skinka färsk
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 12 dl vatten
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 1/2-1 st röd chili
- saft skal och av 1 lime
- 1 tsk ingefära färsk riven
- 1 st burk kokosmjölk
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla skinkan. Skala och strimla palsternacka och rotselleri fint. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den.
2
Bryn köttet gyllene i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.
3
Fräs palsternacka, rotselleri och purjolök i lite matfett några minuter. Lägg över dem i kastrullen. Tillsätt vatten och låt det koka upp. Skumma.
4
Tillsätt buljongtärningar, chili, limeskal, -saft och riven ingefära. Låt soppan koka ca 10 minuter.
5
Tillsätt paprika och kokosmjölk. Låt allt koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.