Italiensk färspilaff

Du behöver 3 dl ris 6 dl köttbuljong 200 g köttfärs 2 st lökar 2 st morötter 1 st paprika liten grön 1 st citron...

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 6 dl köttbuljong
  • 200 g köttfärs
  • 2 st lökar
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika liten grön
  • 1 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka riset i buljong enligt förpackningens anvisningar.

2
Skala löken och hacka den. Skala och skär morötterna i fina stavar. Riv citronskalet och pressa ur saften. Kärna ur och tärna paprikan.

3
Fräs lök och morötter mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt köttet och bryn allt jämnt smuligt.

4
Tillsätt citronskal och -saft, pressad vitlök, salt och peppar. Låt det fräsa samman några minuter. Tillsätt riset och låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top