Du behöver
- 3 dl ris
- 6 dl köttbuljong
- 200 g köttfärs
- 2 st lökar
- 2 st morötter
- 1 st paprika liten grön
- 1 st citron
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset i buljong enligt förpackningens anvisningar.
2
Skala löken och hacka den. Skala och skär morötterna i fina stavar. Riv citronskalet och pressa ur saften. Kärna ur och tärna paprikan.
3
Fräs lök och morötter mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt köttet och bryn allt jämnt smuligt.
4
Tillsätt citronskal och -saft, pressad vitlök, salt och peppar. Låt det fräsa samman några minuter. Tillsätt riset och låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.