Kycklingpaj med svamp och paprika

Vill du göra en större paj så går det lätt att dubblera receptet och baka ut pajen i en långpanna istället.

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg

Fyllning:

0.5 st grillad kyckling
250 g champinjoner färska
1 st gul lök
1 st röd paprika
2 msk basilika färsk hackad
ost ca 2 dl riven
3 st ägg
3 dl mjölk 3%
salt och peppar

Pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Gör pajdegen (se separat recept). Ta eventuellt undan lite deg till galler över pajen. Förgrädda pajskalet enligt receptet.

2
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.

3
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Hacka basilikan.

4
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett och paprika. Låt allt fräsa i ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar.

5
Fördela kycklingköttet i det förgräddade pajskalet. Lägg lök- och svampröra och basilika över. Strö riven ost ovanpå.

6
Vispa samman ägg med mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Kavla ut den resterande degen och skär eller sporra ut remsor. Lägg dem som ett galler över pajen. Pensla med uppvispat ägg.

7
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har stelnat.

Scroll to Top