Lammfärspaj med citron och rosmarin

Lamm är ett kött som återupptäcks allt mer. Vill du ha mer smak på din paj kan du toppa den med lite fårost.

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg

Fyllning:

400 g lammfärs
1 st röd lök
1 st zucchini liten
citron rivet skal av 1/2
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
3 st ägg
1.5 dl kesella
1 dl mjölk

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Gör den pajdeg du har valt och förgrädda den (se separat recept).

2
Skala och skiva löken tunt. Tag undan några lökringar till garnering. Grovriv zucchinin. Riv citronskalet.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig.

4
Tillsätt zucchini, rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. Låt allt fräsa samman några minuter tills vätskan har “kokat” in. Smaka av.

5
Vispa samman äggen med kesella och mjölk,.

6
Fördela färsen över det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och har fin färg. Strö över de resterande lökringarna.

Scroll to Top