Ungersk korvgulasch

Det behövs inte mycket av den heta ungerska korven för att ge fin smak åt grytan.

Du behöver

  • 11 st potatis fasta
  • vatten salt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st kolbasz
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 st grön paprika
  • 1.5 msk tomatpuré

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i bitar. Koka potatisen halvmjuk, ca 8-10 minuter i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av.

2
Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjöl och paprikapulver. Späd med buljong och låt det koka upp under omrörning.

3
Kärna ur och strimla paprikan. Skär korven i slantar. Lägg ner korv, potatis, kummin och tomatpuré i grytan. Låt allt puttra tills potatisen är mjuk. Smaka av.

Scroll to Top