Du behöver
- 500 g lammfärs eller blandfärs
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 2 msk korianderblad hackade
- 0.5 tsk chilipulver
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 dl mango chutney
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med ägg, salt, riven ingefära, hackade korianderblad, chilipulver och pressade vitlöksklyftor.
2
Tillsätt matlagningsyoghurt och mango chutney. Arbeta samman allt till en smidig smet.
3
Forma färsen till bullar och stek dem gyllene runtom i lite matfett. Stek några åt gången.
4
Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan och låt dem eftersteka på svag värme tills de är genomstekta, ca 6?8 minuter. Bjud kokt ris, raita och mango chutney till.