Bombaybullar

Indiska köttbullar gjorda på lamm- eller fläskfärs - Bombaybullar - serveras med ris, raita med mynta (se d:o) och mango chutney.

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 2 msk korianderblad hackade
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 dl mango chutney
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med ägg, salt, riven ingefära, hackade korianderblad, chilipulver och pressade vitlöksklyftor.

2
Tillsätt matlagningsyoghurt och mango chutney. Arbeta samman allt till en smidig smet.

3
Forma färsen till bullar och stek dem gyllene runtom i lite matfett. Stek några åt gången.

4
Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan och låt dem eftersteka på svag värme tills de är genomstekta, ca 6?8 minuter. Bjud kokt ris, raita och mango chutney till.

Scroll to Top