Chapati

Ett typiskt indiskt bröd som gräddas i en stekpanna. De är godast nygräddade och bjuds ofta till mat där det finns god sås att suga upp. Främst på bilden ser du stormogulens lammcurry - en rätt där Indiens rikedom av kryddor verkligen kommer fram.

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2.5 krm salt
  • 2.5 dl vatten

Gör så här

1
Blanda samman mjölsorterna med salt. Tillsätt så mycket vatten att det blir en smidig deg som inte kladdar. Knåda degen ordentligt. Täck med fuktig handduk och låt degen vila ca 1 timme.

2
Knåda degen igen och dela den i ca 12-14 lika stora bitar. Kavla ut runda kakor, ca 14 cm i diameter.

3
Hetta upp en gjutjärnspanna och grädda brödkakorna utan fett, en i taget. Vänd brödkakan när det börjar bildas luftbubblor och grädda andra sidan.

4
Håll bröden varma inlindade i en handduk.

Scroll to Top