Tandoorikyckling

Det här är troligen den mest kända indiska kycklingrätten. Vi använder oss av en färdigköpt tandooripasta. Till tandoorikycklingen bjuds kanelris, bröd och gärna en raita.

Du behöver

  • 750 g kycklinglår
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 6 msk currypasta tandoori
  • 6 msk matlagningsyoghurt
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ta skinnet av kycklinglåren. Skär några skåror i varje kycklinglår. Lägg dem i en skål. Ringla över pressad citronsaft. Täck över och ställ skålen kallt ca 30 minuter.

2
Rör samman tandooripastan med matlagningsyoghurt, krossade vitlöksklyftor och salt.

3
Bred röran tjockt över kycklinglåren. Täck och ställ skålen kallt minst 1 timme.

4
Lägg kycklinglåren på ett galler över en liten långpanna. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 30?40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

5
Ät kokt ris, bröd och eventuellt raita till.

Tips! Visste du att tandoori egentligen är mat som träs upp på spett och tillagas i en tandoor, en sorts lerugn. Ugnen är manshög och ofta nergrävd i marken. Ugnen har en liten rund öppning upptill, där långa spett med marinerat kött sänks ner över vitglödande kol och grillas.

Scroll to Top