Du behöver
- 750 g kycklinglår
- 4 msk pressad citronsaft
- 6 msk currypasta tandoori
- 6 msk matlagningsyoghurt
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ta skinnet av kycklinglåren. Skär några skåror i varje kycklinglår. Lägg dem i en skål. Ringla över pressad citronsaft. Täck över och ställ skålen kallt ca 30 minuter.
2
Rör samman tandooripastan med matlagningsyoghurt, krossade vitlöksklyftor och salt.
3
Bred röran tjockt över kycklinglåren. Täck och ställ skålen kallt minst 1 timme.
4
Lägg kycklinglåren på ett galler över en liten långpanna. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 30?40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5
Ät kokt ris, bröd och eventuellt raita till.
Tips! Visste du att tandoori egentligen är mat som träs upp på spett och tillagas i en tandoor, en sorts lerugn. Ugnen är manshög och ofta nergrävd i marken. Ugnen har en liten rund öppning upptill, där långa spett med marinerat kött sänks ner över vitglödande kol och grillas.