Tikka med kyckling

Delikata kycklingspett. Svamp- och linscurry, puppodums (bröd) och någon raita (yoghurtsås) är gott att äta till spetten. Tikkapastan köper vi färdig och rör ut den med yoghurt. Sedan penslar vi spetten med röran och grillar dem i ugnen.

Du behöver

  • 500 g kycklingfiléer
  • salt peppar
  • 4 msk tikkapasta
  • 6 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • sesamfrön
  • matolja

Ugn: grill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Salta och peppra dem. Lägg köttet i en skål.

2
Blanda samman tikkapasta med yoghurt, pressad citronsaft, riven ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta.

3
Häll blandningen över köttet och rör om så att allt täcks med blandningen. Täck över skålen och ställ den kallt minst 1 timme.

4
Trä upp kycklingbitarna på spett. Lägg dem på ett galler över en liten långpanna. Strö över sesamfrön och ringla över lite matolja.

5
Grilla spetten i ugnen ca 15 minuter. Vänd dem då och då under tiden.

6
Bjud spetten med limeklyftor och Puppodums. Svamp- och linscurry och någon raita är också gott till.

Tips! Puppodums är spröda lätta salta bröd som påminner om chips. De finns att köpa i livsmedelsaffärer och du tillagar dem enkelt i mikrovågsugnen eller i fritösen. Använder du träspett så lägg dem i blöt i kallt vatten en stund innan de ska användas.

Scroll to Top