Du behöver
- 500 g kycklingfiléer
- salt peppar
- 4 msk tikkapasta
- 6 msk matlagningsyoghurt
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 tsk ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta
- sesamfrön
- matolja
Ugn: grill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Salta och peppra dem. Lägg köttet i en skål.
2
Blanda samman tikkapasta med yoghurt, pressad citronsaft, riven ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta.
3
Häll blandningen över köttet och rör om så att allt täcks med blandningen. Täck över skålen och ställ den kallt minst 1 timme.
4
Trä upp kycklingbitarna på spett. Lägg dem på ett galler över en liten långpanna. Strö över sesamfrön och ringla över lite matolja.
5
Grilla spetten i ugnen ca 15 minuter. Vänd dem då och då under tiden.
6
Bjud spetten med limeklyftor och Puppodums. Svamp- och linscurry och någon raita är också gott till.
Tips! Puppodums är spröda lätta salta bröd som påminner om chips. De finns att köpa i livsmedelsaffärer och du tillagar dem enkelt i mikrovågsugnen eller i fritösen. Använder du träspett så lägg dem i blöt i kallt vatten en stund innan de ska användas.