Böngryta med färs

En gryta med bönor och färs (skålen i mitten) brukar även vara barnens favorit. Servera Guacamole och tortilla chips till så blir grytan lite mer spännande.

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st paprikor
  • 1 st burk majskorn ca 198 g
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl tomat creme fraiche med och chili
  • 2 st bönor burkar vita utan tomatsås
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i stavar.

2
Fräs löksorterna och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över den i en stor gryta.

3
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Lägg över den i grytan och krydda med salt, peppar och paprikapulver.

4
Tillsätt köttbuljong, tomatpuré och krossade tomater. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.

5
Kärna ur och tärna paprikorna under tiden. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg ner bönor, paprika, majs och creme fraiche i grytan. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.

6
Bjud guacamole och kanske tortilla chips till.

Scroll to Top