Du behöver
- 500 g nötfärs
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 2 tsk paprikapulver
- 3 dl köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 st paprikor
- 1 st burk majskorn ca 198 g
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl tomat creme fraiche med och chili
- 2 st bönor burkar vita utan tomatsås
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i stavar.
2
Fräs löksorterna och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över den i en stor gryta.
3
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Lägg över den i grytan och krydda med salt, peppar och paprikapulver.
4
Tillsätt köttbuljong, tomatpuré och krossade tomater. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.
5
Kärna ur och tärna paprikorna under tiden. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg ner bönor, paprika, majs och creme fraiche i grytan. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
6
Bjud guacamole och kanske tortilla chips till.