Du behöver
- 600 g falukorv
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st morötter
- 1 st squash liten
- 1 st burk hela tomater
- 2.5 dl hönsbuljong
- 1 msk pressad citronsaft
- 0.5 tsk basilika
- 0.5 tsk oregano
- 1 st lagerblad
- 1 st burk majskorn
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lökarna. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötterna. Ansa och tärna squashen. Låt tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar.
2
Fräs löksorterna, morötter och squash i lite matfett så att allt får lite färg. Lägg över det i en gryta.
3
Tillsätt tomater, buljong, pressad citronsaft, basilika, oregano och lagerblad. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 20 minuter.
4
Skiva korven under tiden och stek korvskivorna i lite matfett. Lägg korven i grytan tillsammans med majs och låt grytan puttra i ytterligare ca 5-10 minuter. Strö över hackad persilja. Servera nykokt pasta, pesto och tomatsalsa till.