Italiensk korvgryta

Falukorvsgrytan blir en helt ny upplevelse när den bjuds på italienskt vis med med kokt pasta, Pesto och Tomatsalsa.

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st morötter
  • 1 st squash liten
  • 1 st burk hela tomater
  • 2.5 dl hönsbuljong
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk basilika
  • 0.5 tsk oregano
  • 1 st lagerblad
  • 1 st burk majskorn
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lökarna. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötterna. Ansa och tärna squashen. Låt tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar.

2
Fräs löksorterna, morötter och squash i lite matfett så att allt får lite färg. Lägg över det i en gryta.

3
Tillsätt tomater, buljong, pressad citronsaft, basilika, oregano och lagerblad. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 20 minuter.

4
Skiva korven under tiden och stek korvskivorna i lite matfett. Lägg korven i grytan tillsammans med majs och låt grytan puttra i ytterligare ca 5-10 minuter. Strö över hackad persilja. Servera nykokt pasta, pesto och tomatsalsa till.

Scroll to Top