Frusen moccatårta

Moccatårtan är mycket läcker och du kan servera den både som dessert eller till en kopp kaffe på maten. Den är dessutom paraktisk att bjuda på eftersom du kan göra den flera veckor i förväg.

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 msk kakao

Ugn: 175°

Glassfyllning:

4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 st äggulor

Garnering:

strössel

Det här behövs för ca 6-8 port:

Gör så här

1
Riv mandelmassan, gärna i matberedaren. Blanda massan med ägg, vitor och kakao. Vispa det pösigt.

2
Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, som antingen är välsmord och bröad eller som på bilden klädd med bakfolie. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Låt den kallna.

3
Vispa grädde, pulverkaffe och florsocker till hårt skum. Vispa sist ner äggulorna.

4
Häll smeten på den kalla mandelbottnen och frys tårtan i minst 3 timmar. Tina tårtan ca 30 minuter innan den serveras. Strö över strössel, ät och njut!


Kommentar:
Blanda gärna ut kaffepulvret med lite av grädden innan det blandas med resten av grädden.

Scroll to Top