Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 1 st ägg
- 2 st äggvitor
- 1.5 msk kakao
Ugn: 175°
Glassfyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 st äggulor
Garnering:
strössel
Det här behövs för ca 6-8 port:
Gör så här
1
Riv mandelmassan, gärna i matberedaren. Blanda massan med ägg, vitor och kakao. Vispa det pösigt.
2
Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, som antingen är välsmord och bröad eller som på bilden klädd med bakfolie. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Låt den kallna.
3
Vispa grädde, pulverkaffe och florsocker till hårt skum. Vispa sist ner äggulorna.
4
Häll smeten på den kalla mandelbottnen och frys tårtan i minst 3 timmar. Tina tårtan ca 30 minuter innan den serveras. Strö över strössel, ät och njut!
Blanda gärna ut kaffepulvret med lite av grädden innan det blandas med resten av grädden.