Lyxiga bullar med kanelgrop

Det här är ett lite lyxigare recept på en deg, som du använder till jättegoda kanelbullar, där kanelen nästan glaserar bullen. På bilden Lyxiga bullar med kanelgrop och Farmors goda kardemummakaka.

Du behöver

Deg:

150 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
2 st ägg
0.75 dl kaffegrädde
50 g jäst

Fyllning:

50 g smör eller margarin
3 msk socker
2 tsk kanel

Pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter. Blanda fett, socker och kanel till fyllningen.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar. Forma runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.

3
Gör en grop mitt på varje bulle med t.ex. ett knivskaft. Fyll groparna med fyllningen. Jäs ca 40 minuter.

4
Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.


Kommentar:
För ett lyckat resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur innan du börjar baka.

Scroll to Top