Tex-mexpasta

En pastarätt som passar både stora och små.

Du behöver

  • 4 st pasta port. nykokt
  • 400 g köttfärs
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1/2-1 st burk majs
  • 3 dl köttbuljong
  • 1/2-1 st påse taco kryddmix
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika

Tillbehör:

parmesanost nyriven
tortillachips

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala moroten och riv den grovt. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.

2
Fräs lök och morot i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills det är ?smuligt?.

3
Tillsätt chili, krossade tomater, buljong och tex-mexkrydda. Låt allt småputtra ca 10 minuter.

4
Kärna ur och tärna paprikorna under tiden. Rör ner dem i färsen tillsammans med majskornen. Låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den nykokta pastan och bjud nyriven parmesanost och tortilla chips till.

Scroll to Top