Du behöver
- 4 st pasta port. nykokt
- 400 g köttfärs
- 1 st morot
- 1 st gul lök
- 0.5 st röd chili
- 1 st burk krossade tomater
- 1/2-1 st burk majs
- 3 dl köttbuljong
- 1/2-1 st påse taco kryddmix
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
Tillbehör:
parmesanost nyriven
tortillachips
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala moroten och riv den grovt. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.
2
Fräs lök och morot i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och bryn allt tills det är ?smuligt?.
3
Tillsätt chili, krossade tomater, buljong och tex-mexkrydda. Låt allt småputtra ca 10 minuter.
4
Kärna ur och tärna paprikorna under tiden. Rör ner dem i färsen tillsammans med majskornen. Låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den nykokta pastan och bjud nyriven parmesanost och tortilla chips till.