Fiskgryta Hawaii

En annorlunda och spännande fiskgryta.

Du behöver

  • 600 g torskblock
  • 1 st ananas
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 1/2-1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.75 dl fiskbuljong
  • 2 st paprika röd och grön
  • 1 st banan
  • salt och peppar
  • 2 krm paprikapulver

Garnering:

gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Låt ananasen rinna av. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.

2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt allt koka upp.

3
Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt det sjuda under lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö över hackad gräslök. Kokt ris är gott till.

Scroll to Top