Du behöver
- 600 g torskblock
- 1 st ananas
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk margarin
- 1 tsk curry
- 1/2-1 msk vetemjöl
- 2.5 dl mellangrädde
- 0.75 dl fiskbuljong
- 2 st paprika röd och grön
- 1 st banan
- salt och peppar
- 2 krm paprikapulver
Garnering:
gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Låt ananasen rinna av. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt allt koka upp.
3
Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt det sjuda under lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö över hackad gräslök. Kokt ris är gott till.