Förälskade räkor II

Räkgrytan smakar verkligen himmelskt och väcker alltid förtjusning. Den går bra att göra i dubbel sats om det blir många till bordet.

Du behöver

  • 1 kg räkor som skalas
  • 200 g champinjoner helst färska
  • 2 st gul lök skivade
  • 1 st paprika röd i strimlor
  • 1 st paprika grön i strimlor
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl lätt crème fraiche eller matlagningsgrädde
  • 1 st tomater burk med spad
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0.5 msk pressad citron
  • 1.5 msk konjak eller whisky
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde.

2
Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron. smaka av med salt och peppar.

3
Blanda sist ner räkorna och ev. konjak eller whisky. Låt allt bli genomvarmt men koka inte.

4
Garnera med dill och servera med ris, en grönsallad och ett vitt bröd.


Kommentar:
Grytan går bra att göra färdig och värma upp igen. Men lägg inte i räkorna förrän vid uppvärmningen. Räkorna blir sega om de får koka.

Scroll to Top