Du behöver
- 1 kg räkor som skalas
- 200 g champinjoner helst färska
- 2 st gul lök skivade
- 1 st paprika röd i strimlor
- 1 st paprika grön i strimlor
- 0.5 dl olja
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl lätt crème fraiche eller matlagningsgrädde
- 1 st tomater burk med spad
- 1.5 tsk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 0.5 msk pressad citron
- 1.5 msk konjak eller whisky
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde.
2
Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron. smaka av med salt och peppar.
3
Blanda sist ner räkorna och ev. konjak eller whisky. Låt allt bli genomvarmt men koka inte.
4
Garnera med dill och servera med ris, en grönsallad och ett vitt bröd.
Grytan går bra att göra färdig och värma upp igen. Men lägg inte i räkorna förrän vid uppvärmningen. Räkorna blir sega om de får koka.