Du behöver
- 300 g torskfilé
- 300 g laxfilé
- 300 g räkor med skal
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st fänkål
- 1 st röd paprika
- 1 st morot
- 10 dl vatten
- 3 st fiskbuljongtärning
- 1 st tomater burk hela
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk timjan
- 1 tsk dragon
- 1 pkt saffran
- kajennpeppar
Aioli (vitlöksmajonnäs):
2 dl majonnäs
2.5 st vitlöksklyftor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med aiolin. Rör samman majonnäsen med pressad vitlök. Ställ aiolin åt sidan medan du gör soppan.
2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa fänkålen och skär den i tärningar. Skala och tärna moroten. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alla grönsakerna på svag värme i en stor kastrull, ca 10 minuter, utan att det får färg.
3
Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater med sitt spad, grädde, timjan, dragon och saffran. Låt soppan småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter.
4
Skär fisken i jämnstora bitar. Skala räkorna. (Hit kan du förbereda rätten och förvara allt kallt.) Lägg ner fisken i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg ner räkorna och låt dem bara bli varma, inte koka, då blir räkorna sega. Smaka av med kajennpeppar men var försiktig den är “het”.