Kasslerpaj med currysmak

Kasslerpajens fyllning är härligt saftig med smak av curry.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

2 st paprika
1 st rödlök
200 g champinjoner färska
250 g kassler
1 tsk curry
2 st tomater
2 dl riven ost
3 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
1 msk potatismjöl

Garnering:

hackad persilja
pinjenötter

Ugn: 200°

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med salt. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runtom kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter.

3
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Tag bort folien.

4
Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Tärna kasslern.

5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Tillsätt paprika, kassler och curry. Låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har “kokat” in.

6
Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.

7
Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

8
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen.

Scroll to Top