Minipajer med havets läckerheter

Här har vi valt att göra pajerna i portionsformar men det går lika bra att göra en enda stor paj.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st kräftstjärtar burk i lag
0.5 st crabsticks burk, surimi
1 st purjolök
0.5 dl hackad dill
3 st ägg
2.5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond

Garnering:

1 st stenbitsrom liten burk
dillkvistar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med salt och finfördela matfettet i det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.

2
Dela degen i 6 lika stora bitar. Tryck ut dem i pajformar, ca 12 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en aluminiumremsa runt kanten. Låt pajskalen vila ca 10 minuter.

3
Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.

4
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg.

5
Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Låt surimin rinna av. Dela dem i mindre bitar. Fördela purjolök, kräftstjärtar och surimi i pajformerna. Strö över hackad dill.

6
Vispa samman äggen med mellangrädde och hummerfond. Häll det över pajerna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajerna har fin färg.

7
Toppa pajerna med lite stenbitsrom och dillkvistar.

Scroll to Top