Italiensk klyftpotatis

På bilden syns Italiensk klyftpotatis med Örtstekt lammrygg.

Du behöver

  • 9 st potatis fasta
  • 4 st mogna tomater
  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st paprika gul
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 msk basilika hackad
  • 100 g mozzarellaost riven

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av.

2
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Strimla basilikan.

3
Lägg potatis, tomathack, svamp, paprika och basilika i en smord eldfast form. Blanda samman buljongen med tomatpuré och häll det över formen. Strö riven ost ovanpå.

4
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg.

Scroll to Top