Du behöver
- 9 st potatis fasta
- 4 st mogna tomater
- 2.5 dl grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1 st paprika gul
- 200 g champinjoner färska
- 1 msk basilika hackad
- 100 g mozzarellaost riven
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av.
2
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Strimla basilikan.
3
Lägg potatis, tomathack, svamp, paprika och basilika i en smord eldfast form. Blanda samman buljongen med tomatpuré och häll det över formen. Strö riven ost ovanpå.
4
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg.