Marängtårta med chokladkräm

Till påsk bakar vi en ljuvlig marängtårta! Den är söt och god och passar både som dessert och till eftermiddagskaffet. Tårtan går utmärkt att frysa och kan därför göras i god tid. Vi garnerade tårtan med kanderad mimosa, violer och chokladplattor.

Du behöver

Bottnar:

4 st äggvitor
2 dl florsocker
50 g flagad mandel

Ugn: 175°

Kräm:

1 dl socker
1 dl vatten
3 st äggulor
150 g smör eller margarin, 150-200 gram
50 g blockchoklad smält

Garnering:

chokladplattor
mimosa kanderad
viol kanderade

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum. Blanda florsocker och mandel. Vänd försiktigt ner sockerblandningen i vitorna.

2
Rita 2 runda ringar, ca 23 cm i diameter, på smort bakplåtspapper. Fördela och bred ut smeten jämnt i ringarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Koka vatten och socker til en simmig lag. Häll den het under vispning över äggulorna. Låt det svalna. Vispa ner fettet i små klickar och rör ner den smälta chokladen.

4
Bred kräm på en botten. Lägg den andra över och bred resten av krämen runt hela tårtan. Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

5
Så smälts choklad: Har du mikrovågsugn lägger du chokladen, bruten i bitar, i en kraftig fryspåse. Mikra någon minut på 750 W. Alternativt kan du smälta chokladen i vattenbad ovanpå spisen. Lägg chokladbitarna i en djup tallrik och ställ den över en kastrull med hett vatten.

Scroll to Top