Du behöver
- 4 st vårlök
- 3 st potatis
- 350 g gröna ärter
- 2 kruka körvel
- 1 l grönsaksbuljong
- salt och peppar
Tillbehör:
4 st hårdkokta ägg
körvel
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla vårlöken. Skala potatisarna och tärna dem. Fräs lök och potatis i lite matfett ca 6-8 minuter utan att det får färg.
2
Plocka loss körvelbladen och grovhacka dem. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med ärter och buljong. Låt allt koka ca 10-12 minuter på svag värme under lock.
3
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till puré. Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
4
Skala och hacka äggen, hacka körveln. Blanda samman ägghack och körvel.
5
Häll upp soppan i portionsskålar och strö över ägghacket.
Strö gärna lite nyriven parmesanost över.