Indiska köttbullar med sesamfrön

Också kanel, kardemumma och spiskummin ger köttbullarna spännande smak. På bilden syns även Saffransris och Raita.

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 dl mandel skållad skalad och hackad
  • sesamfrön

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Arbeta samman alla ingredienserna utom sesamfröna till en smidig färs.

2
Forma ovala bullar och rulla dem i sesamfrön. Lägg köttbullarna i en smord eldfast form. Ringla över flytande matfett.

3
Stek bullarna mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Vänd dem då och då under stektiden. Bjud saffransris och raita till.

Scroll to Top