Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 skiva formbröd vitt
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 st ägg
- citronskal rivet av 1
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 dl parmesanost riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, rivet citronskal, pressad vitlök, riven parmesanost och hackad persilja. Arbeta smeten smidig. Forma runda bullar.
3
Bryn bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 8-10 minuter eller tills de är genomstekta. Bjud dem med tomatsås och nykokt pasta.