Italienska köttbullar med parmesan

På bilden syns italienska köttbullar med Tomatsås med basilika.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 skiva formbröd vitt
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 st ägg
  • citronskal rivet av 1
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 dl parmesanost riven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, rivet citronskal, pressad vitlök, riven parmesanost och hackad persilja. Arbeta smeten smidig. Forma runda bullar.

3
Bryn bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 8-10 minuter eller tills de är genomstekta. Bjud dem med tomatsås och nykokt pasta.

Scroll to Top