Spanska köttbullar med chorizo

Med chorizokorv i färsen och en mustig sås får du spännande och smakrika köttbullar. På bilden ser du även Mustig svampsås och Sevillasallad.

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 2 st chorizokorvar
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 st ägg
  • 1 msk sherry torr
  • vetemjöl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tärna korvarna ganska fint och arbeta samman dem med färsen och de övriga ingredienserna utom mjölet till en smidig smet.

2
Forma runda bullar och rulla dem i mjöl. Stek bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter. Bjud dem med svampsås, Sevillasallad och ett gott bröd.

Scroll to Top