Läcker skink- och frukttårta

En läcker tårta med tunt skivad rökt skinka och fyllning av Walldorfsallad och ädelost.

Du behöver

  • 12 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1.5 st äpplen
2 dl rotselleri finriven
200 g skinka tärnad rökt

Fyllning 2:

1 dl lätt crème fraiche
75 g gräddädelost
1 dl persilja finhackad
1 dl valnötter hackade

Garnering:

1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
175 g skinka tunt skivad rökt
jordgubbar ca 10
1.5 st kiwifrukter
cocktailtomater ca 12 gula
citronmeliss
ost skivor
vindruvor

Det här behövs för 12-14 bitar:

Gör så här

1
Vispa grädden till fyllning 1. Rör samman den med majonnäsen. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Skala och finriv sellerin. Tärna skinkan. Rör ner äpple, selleri och skinka i majonnäsblandningen.

2
Kantskär brödskivorna. Lägg ut tre brödskivor som botten. Bred hälften av fyllningen över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.

3
Mosa ädelosten med creme fraiche. Hacka persiljan fint och rör ner den i osten. Bred ostblandningen över brödskivorna och strö hackade valnötter ovanpå. Täck med tre brödskivor. Lägg dem på samma håll som de tre första brödskivorna.

4
Bred det som återstår av fyllning 1 över brödskivorna och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till.

5
Rör ut majonnäs med creme fraiche till garneringen. Bred krämen över och runtom hela tårtan. Garnera med skinkrosor, jordgubbar, kiwi och halverade cocktailtomater. Strö färsk citronmeliss runtom tårtan och strö över lite valnötter. Rulla samman ostskivorna och halvera och kärna ur vindruvorna. Sätt ostrullar och vindruvor runtom kanterna på hela tårtan.

Scroll to Top