Laxtårta för stora festen

En lyxig laxtårta som räcker till många.

Du behöver

  • 12 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

2 dl crème fraîche
2 dl majonnäs
1 st stenbitsrom
0.5 dl hackad dill
1 tsk riven pepparrot
3 st hårdkokta ägg

Fyllning 2:

1 st laxpastej

Garnering:

1 pkt sparris djupfryst
2 st hårdkokta ägg
250 g lax rökt i skivor
dill
cocktailtomater
citron

Det här behövs för 12-14 bitar:

Gör så här

1
Koka äggen och hacka dem till fyllning 1. Rör samman majonnäs med creme fraiche och stenbitsrom. Rör ner hackad dill och pepparrot. Kantskär brödskivorna och lägg ut tre som botten. Bred ca 1/3 av majonnäskrämen över dem. Strö hälften av ägghacket ovanpå. Täck med tre brödskivor på andra ledden.

2
Bred laxpastejen över brödskivorna och lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de tre första.

3
Bred hälften av majonnäskrämen över brödskivorna och strö resterande ägghack ovanpå. Täck med de sista brödskivorna på samma ledd som de första. Bred den resterande majonnäskrämen över hela tårtan och runtom kanterna.

4
Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Låt den kallna och rinna av. Garnera som på bilden.

Scroll to Top