Smörgåstårta med räkor i currygrädde

När man inte är så många passar denna räktårta bra. Dessutom så är den lätt att servera och smakar ljuvligt gott.

Du behöver

  • 4 skiva formbröd längdskuret vitt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.75 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0.5 dl hackad dill
  • 500 g räkor med skal
  • 2 st hårdkokta ägg
  • salt

Garnering:

1 st stenbitsrom
300 g räkor med skal
dill

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna. Koka äggen, skala och hacka dem. Skala räkorna till fyllningen och skär dem i mindre bitar. Hacka dillen.

2
Vispa grädden och rör ner majonnäs. Smaka av med curry och salt. Tag undan ca 1/4 och spara det till garneringen.

3
Rör ner dill, ägghack och hackade räkor i resten av currygrädden. Lägg ihop brödskivorna med currygrädden emellan. Tryck till brödskivorna.

4
Bred den resterande currygrädden över och runtom tårtan. Hacka dillen fint och garnera tårtans kanter runtom med den. Skala räkorna och garnera tårtan med räkor, stenbitsrom och dillkvist.

Scroll to Top