Spenatfylld cannelloni

Med extra lätt philadephiaost får du ändå rund och len smak på fyllningen.

Du behöver

  • 4 st cannellonirör som inte behöver förkokas

Fyllning:

100 g bladspenat djupfryst
100 g philadelphiaost (5%)
1 krm muskotnöt
1 st ägg
salt och peppar

Bechamelsås:

1.5 msk vetemjöl
2.5 dl lättmjölk
salt och peppar
paprikapulver
4 st cocktailtomater
1 msk parmesanost nyriven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan. Grovhacka bladen.

2
Vispa lätt upp ägget och rör ner ägg och ost i spenaten. Rör till en tjock pasta. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

3
Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och småkoka ca 3-5 minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

4
Lägg lite sås i botten på två smorda eldfasta portionsformar. Fyll cannellonirören med spenaten och lägg dem ovanpå såsen. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid rören. Fördela såsen över rören och strö nyriven parmesanost ovanpå.

5
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.

Scroll to Top