Spenat- och laxpizza

Lyxigt god pizza.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten fingervarmt
  • 1 msk matolja
  • 0.5 tsk salt
  • 5.75 dl vetemjöl

Pålägg:

250 g bladspenat förvälld
2 st vårlök
4 st tomater
200 g lax rökt
1 tsk dragon
5 dl riven ost
50 g pinjenötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, matolja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 1 timme.

3
Krama ur vätskan från spenaten och hacka den. Ansa och strimla löken. Skiva tomaterna. Strimla laxen.

4
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma runda bullar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Nagga degkakorna.

5
Förgrädda pizzabottnarna ca 7-8 minuter mitt i ugnen.

6
Fördela tomaterna över pizzabottnarna. Strö lite riven ost ovanpå. Lägg spenaten över och strö på vårlök, lax och smulad dragon. Avsluta med resterande riven ost och pinjenötter.

7
Grädda pizzorna klara mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

8
Servera pizzorna genast.

Scroll to Top