Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten fingervarmt
- 1 msk matolja
- 0.5 tsk salt
- 5.75 dl vetemjöl
Pålägg:
250 g bladspenat förvälld
2 st vårlök
4 st tomater
200 g lax rökt
1 tsk dragon
5 dl riven ost
50 g pinjenötter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt salt, matolja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 1 timme.
3
Krama ur vätskan från spenaten och hacka den. Ansa och strimla löken. Skiva tomaterna. Strimla laxen.
4
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma runda bullar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Nagga degkakorna.
5
Förgrädda pizzabottnarna ca 7-8 minuter mitt i ugnen.
6
Fördela tomaterna över pizzabottnarna. Strö lite riven ost ovanpå. Lägg spenaten över och strö på vårlök, lax och smulad dragon. Avsluta med resterande riven ost och pinjenötter.
7
Grädda pizzorna klara mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
8
Servera pizzorna genast.