Fisksoppa med musslor

Härligt mustig och mättande är fisksoppan med musslor.

Du behöver

  • 400 g torskfilé eller annan liknande fisk
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st potatis
  • 2 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 1 st musslor burk

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skär färsk eller halvtinad fisk i bitar. Strimla purjolöken grovt. Hacka vitlöken. Skär potatis, palsternackor och rotselleri i stavar.

2
Fräs purjolök, vitlök, potatis, palsternackor och rotselleri i lite flytande margarin. Häll över buljong. Låt det puttra i knappt 8 minuter.

3
Tillsätt tomatjuice och fisk. Låt soppan puttra i ytterligare några minuter. Smaksätt med 1 tsk dragon, salt och peppar. Lägg slutligen ner musslor. Låt soppan bli varm. Servera med bröd.

Scroll to Top