Du behöver
- 400 g torskfilé eller annan liknande fisk
- 1 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st potatis
- 2 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri
- 8 dl fiskbuljong
- 2 dl tomatjuice
- 1 tsk dragon
- salt och peppar
- 1 st musslor burk
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Skär färsk eller halvtinad fisk i bitar. Strimla purjolöken grovt. Hacka vitlöken. Skär potatis, palsternackor och rotselleri i stavar.
2
Fräs purjolök, vitlök, potatis, palsternackor och rotselleri i lite flytande margarin. Häll över buljong. Låt det puttra i knappt 8 minuter.
3
Tillsätt tomatjuice och fisk. Låt soppan puttra i ytterligare några minuter. Smaksätt med 1 tsk dragon, salt och peppar. Lägg slutligen ner musslor. Låt soppan bli varm. Servera med bröd.