Kycklingfylld cannelloni

Du behöver 12 st cannellonipastarör 3 st kycklingfiléer 100 g champinjoner 2 msk olivolja 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 dl grönsaksbuljong 1...

Du behöver

  • 12 st cannellonipastarör
  • 3 st kycklingfiléer
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk salvia
  • salt och peppar

Vit sås:

1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
4 msk parmesanost riven

Ugn: 225°

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléer och champinjoner i små bitar. Fräs i lite olivolja. Hacka lök och vitlök och lägg också detta i pannan. Häll över grönsaksbuljong och krossade tomater. Krydda med salvia, salt och peppar. Låt puttra några minuter

2
Lägg cannelloni i en smord form. Fyll rullarna med röran, det är pyssligt. Det som blir över lägger du ovanpå.

3
Rör ut vetemjölet i margarinet. Häll över mjölken, salta och peppra. Låt puttra 1-2 minuter. Ringla såsen över cannellonin. Strö över 4 msk riven ost. Tillaga i ugn ca 25 minuter.

Scroll to Top