Lax- och räktårta II

En smörgåstårta med både rökt lax och räkor är en riktig festtårta.

Du behöver

  • 12 skiva landgångsbröd vitt

Fyllning 1:

150 g lax rökt
2 dl lätt crème fraiche
1.5 dl lättmajonnäs
3 msk hackad dill
2 dl ärter djupfrysta gröna

Fyllning 2:

1 st tonfisk burk
1 dl majonnäs lätt
1 dl lätt crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap svensk
1 msk hackad dill
2 st hårdkokta ägg

Garnering:

1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
lax ca 12 tunna skivor rökt
600 g räkor med skal
gurka tunt skivad
citron
lime
tomat
citronmeliss

Det här behövs till ca 12 bitar:

Gör så här

1
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till fyllning 1. Tärna laxen och rör ner den i majonnäsblandningen tillsammans med tinade ärter och hackad dill

2
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av väl. Mosa den lite och rör ner den i majonnäsblandningen tillsammans med chilisås, senap och hackad dill. Smaka av. Skala och hacka äggen.

3
Kantskär brödskivorna och lägg tre som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till.

4
Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första.

5
Bred resterande fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till. Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.

6
Rör samman lättmajonnäs med lätt creme fraiche till garneringen. Bred den över och runtom hela tårtan. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top