Marias rabarberpajer

De här pajerna kommer att göra succé serverade med glass eller vispad grädde.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 st ägg

Fyllning:

350 g rabarber
1 dl socker
2 msk potatismjöl
150 g mandelmassa

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
pärlsocker
mandel hackad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg alla ingredienserna till mördegen i en matberedare och kör till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.

2
Tag undan ca 1/4 av degen och tryck ut den resterande degen i 4 portionsformar. Kavla ut den deg du lade undan och sporra eller skär ut remsor.

3
Ansa och skala eventuellt rabarbern. Skiva den. Riv mandelmassan grovt. Blanda samman rabarbern med socker, 1 msk potatismjöl och mandelmassa. Sikta 1 msk potatismjöl över bottnarna och fördela rabarberblandningen i formarna.

4
Lägg degremsorna som ett galler över pajerna. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Bjud pajerna ljumma tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.

Scroll to Top