Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 100 g smör eller margarin
- 1 st ägg
Fyllning:
350 g rabarber
1 dl socker
2 msk potatismjöl
150 g mandelmassa
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
pärlsocker
mandel hackad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg alla ingredienserna till mördegen i en matberedare och kör till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.
2
Tag undan ca 1/4 av degen och tryck ut den resterande degen i 4 portionsformar. Kavla ut den deg du lade undan och sporra eller skär ut remsor.
3
Ansa och skala eventuellt rabarbern. Skiva den. Riv mandelmassan grovt. Blanda samman rabarbern med socker, 1 msk potatismjöl och mandelmassa. Sikta 1 msk potatismjöl över bottnarna och fördela rabarberblandningen i formarna.
4
Lägg degremsorna som ett galler över pajerna. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Bjud pajerna ljumma tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.