Mias solgula fisksoppa

Den är vacker i färgen, underbart god i smaken och dessutom lättlagad!

Du behöver

  • 0.5 l fiskbuljong (tärning)
  • 1 st lök gul hackad
  • 3 st potatis medelstora tärnade
  • 2.5 st rotselleri hg tärnat
  • 200 g fiskfilé färska eller tinade frysta
  • 0.5 pkt saffran stött
  • salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Garnering:

räkor och
dill

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och selleri. Koka allt mjukt, ca 8 minuter.

2
Kör rotsakerna i mixer eller vispa sönder dem med elvisp till puré. Sjud en kort stund. Smaka av med saffran, salt och peppar.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner den i soppan. Sjud tills fisken är klar. (Tiden beror på fiskens tjocklek.)

4
Servera soppan med räkor och/eller musslor.

Scroll to Top