Ananaspaj (av Nina i Luleå)

Jättegod och snabblagad dessert som passar till alla tillfällen. Man kan byta ut vissa varor till lightprodukter och får då en lättare variant.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smält smör eller margarin

Fyllning:

1 st burk crème fraîche
ananas ca 400 g krossad avrunnen
0.5 dl socker
1 st ägg
2 msk socker vanillin

Detta behövs till 6-8 personer:

Gör så här

1
Blanda torrvarorna i en skål och tillsätt det smälta margarinet. Blanda ihop till en deg och platta ut den i en pajform.

2
Rör ihop fyllningen och häll den i pajdegen.

3
Grädda i 175 graden i 30 minuter i nedre delen av ugnen, servera med vaniljvisp.


Kommentar:
Ananasen går att byta ut mot ca 4 dl blåbär så får man en sommar god blåbärspaj.

Scroll to Top