Du behöver
- 8 st kalvinnanlår tunna, benfritt, eller färsk skinka
- 4 skiva ost av herrgårdstyp
- 4 skiva skinka rökt
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 st ägg
- 1-1/2 dl ströbröd
Stekning:
1.5 msk smör eller margarin
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Bulta ut köttskivorna med handen så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, och täck med skinkan
2
Täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.
3
Pensla köttet med ägg och vänd det i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).
4
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6-8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns. Servera schnitzeln på varm tallrik med kokt färsk eller stekt potatis, någon grönsak och tomater.
Om du ska bjuda många gäster på schweizerschnitzel går de att steka nederst i ugnen i 250° i ca 20 minuter. Ös under tiden med smält matfett.
Vid stekning i panna, blanda gärna matfettet med lite olja. Paneringen blir då riktigt frasig.