Linscurry

Servera linscurryn till indiska tandorispett. Längst till vänster ser du Teriyakimarinerade kycklingfiléer.

Du behöver

  • 1.5 dl linser röda
  • 3 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2-1 st röd chili
  • 0.5 dl vallmofrö
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk anis mald
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 krm salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka linserna i vatten ca 6-7 minuter. Låt dem rinna av.

2
Skala och hacka löksorterna. Tag bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den.

3
Fräs lök och chili i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt kryddor och vallmofrö och fräs i ytterligare några minuter.

4
Tillsätt linser och mjölk. Låt det koka på svag värme tills vätskan har kokat in. Smaka av med salt. Bjud lite matlagningsyoghurt till.

Scroll to Top