Halloncheesecake II

En cheesecake räcker till många. Den är dessutom jättegod att servera på sommarfesten. Här har jag lagt på hallon men du kan välja dina egna favoritbär eller frukt.

Du behöver

  • 175 g smör eller margarin
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2.5 dl havregryn
  • 2.5 dl vetemjöl

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
1 dl socker
lime rivet skal av 1
1 krm salt
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg

Fyllning 2:

3 dl gräddfil
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
hallon ca 5 dl färska

Ugn: 175°

Det här behövs för 10-12 bitar:

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt farinsocker, mjöl och havregryn. Arbeta samman allt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen åt sidan.

2
Rör samman philadelphiaosten med rivet limeskal, socker, salt, potatismjöl och vaniljsocker till en krämig massa. Tillsätt äggen, ett och ett, under fortsatt omrörning. Rör allt till en jämn smet. Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.

3
Rör samman gräddfilen med socker och vaniljsocker. Ta ut kakan och bred blandningen över. Stäng av ugnen och ställ tillbaka kakan i 6-8 minuter i eftervärmen.

4
Låt kakan kallna. Ansa bären och fördela dem över hela kakan. Förvara den kallt tills den ska serveras. Vänta med att lägga på bären tills du ska servera kakan.

Scroll to Top