Kassler på Donauvis

Vi toppar kasslern med paprika och tomatröra.

Du behöver

  • 5 skiva kassler ca 500 g
  • 1 st paprika
  • 2 st tomater
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 10 st ost rejäla skivor god
  • 2.5 st cocktailtomater stora

Tillbehör:

färskpotatis nykokt
grönsallad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Tillsätt paprika och tomathack. Låt allt puttra samman ca 5-7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

3
Bryn kasslerskivorna gyllene i lite matfett på båda sidorna. Fördela paprika och tomatröran ovanpå dem. Täck med ostskivor och lägg 1/2 cocktailtomat ovanpå.

4
Lägg lock på stekpannan och låt osten smälta på svag värme ca 5 minuter.


Kommentar:
Blir ni många till middagen så går det lättare att eftersteka kasslern i ugnen. Gör på samma sätt men lägg kasslerskivorna i en eldfast form och gratinera dem i 200° varm ugn ca 8-10 minuter.

Scroll to Top