Du behöver
- 5 skiva kassler ca 500 g
- 1 st paprika
- 2 st tomater
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 10 st ost rejäla skivor god
- 2.5 st cocktailtomater stora
Tillbehör:
färskpotatis nykokt
grönsallad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Tillsätt paprika och tomathack. Låt allt puttra samman ca 5-7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
3
Bryn kasslerskivorna gyllene i lite matfett på båda sidorna. Fördela paprika och tomatröran ovanpå dem. Täck med ostskivor och lägg 1/2 cocktailtomat ovanpå.
4
Lägg lock på stekpannan och låt osten smälta på svag värme ca 5 minuter.
Blir ni många till middagen så går det lättare att eftersteka kasslern i ugnen. Gör på samma sätt men lägg kasslerskivorna i en eldfast form och gratinera dem i 200° varm ugn ca 8-10 minuter.