Svalkande dessertsoppa

Mycket lättlagad är den här svalkande dessertsoppan med exotisk touch. Perfekt som dessert efter det grillade.

Du behöver

  • 1 l exotisk juice
  • 2 msk potatismjöl

Tillbehör:

1 st kiwi
6 st physalis
4 st jordgubbar
1 st passionsfrukt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp 9 dl av juicen. Rör ut potatismjölet i 1 dl kall juice.

2
Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Soppan ska bara koka upp, inte längre. Låt soppan kallna.

3
Skala och tärna frukt och bär och lägg dem i soppan. Servera eventuellt soppan med sockerskorpor.


Kommentar:
Du kan naturligtvis använda de frukter du tycker om och har tillgång till. Soppan kan du koka i god tid, men lägg inte i frukterna förrän strax innan den ska ätas.

Scroll to Top