Du behöver
- 600 g torskfilé
- 1 bitar rotselleri ca 75g
- 1 st fänkålsstånd
- 1 st grön paprika
- 1 st purjolök
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 3 st fiskbuljongtärning
- 1 bitar citronskal
- 1 dl grädde
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär fisken i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och tärna sellerin. Ansa och tärna fänkålen. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken
2
Fräs selleri och fänkål i lite matfett utan att det får färg. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och låt det koka upp.
3
Tillsätt buljongtärningar och citronskal. Låt det koka på svag värme under lock ca 10-12 minuter.
4
Lägg ner fisk, paprika och purjolök. Låt soppan koka i ytterligare ca 3-4 minuter. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar.