Fisksoppa i grönt

Den ljuvliga soppan blir nästan som en gryta.

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 1 bitar rotselleri ca 75g
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st grön paprika
  • 1 st purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 1 bitar citronskal
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och tärna sellerin. Ansa och tärna fänkålen. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken

2
Fräs selleri och fänkål i lite matfett utan att det får färg. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och låt det koka upp.

3
Tillsätt buljongtärningar och citronskal. Låt det koka på svag värme under lock ca 10-12 minuter.

4
Lägg ner fisk, paprika och purjolök. Låt soppan koka i ytterligare ca 3-4 minuter. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top