Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- 600 g falukorv
- 2 st tomater
- 1 bitar ost
- 50 g smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 dl hackad persilja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålen och koka den knappt mjuk, ca 6-8 minuter, i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
2
Gör djupa skåror i korven och lägg den på ett smort eldfast fat. Skär tomater och ost i skivor. Fyll skårorna med tomat och ost.
3
Ställ fatet mitt i ugnen och stek korven ca 15 minuter.
4
Hacka under tiden persiljan. Smält matfettet och rör samman det med persilja, ströbröd och pressad vitlök.
5
Tag ut korvfatet och lägg blomkålen bredvid. Strö över persiljeblandningen och ställ tillbaka fatet mitt i ugnen. Stek i ytterligare ca 5 minuter.