Provensalsk blomkål med korv

Njut av blomkålen nu när den är som bäst.

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 600 g falukorv
  • 2 st tomater
  • 1 bitar ost
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa blomkålen och koka den knappt mjuk, ca 6-8 minuter, i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.

2
Gör djupa skåror i korven och lägg den på ett smort eldfast fat. Skär tomater och ost i skivor. Fyll skårorna med tomat och ost.

3
Ställ fatet mitt i ugnen och stek korven ca 15 minuter.

4
Hacka under tiden persiljan. Smält matfettet och rör samman det med persilja, ströbröd och pressad vitlök.

5
Tag ut korvfatet och lägg blomkålen bredvid. Strö över persiljeblandningen och ställ tillbaka fatet mitt i ugnen. Stek i ytterligare ca 5 minuter.

Scroll to Top