Ugnsbakade rödbetor

Ugnsbakade rödbetor får kraftigare smak än de kokta. Här matchas smaken med ansjovis-topping.

Du behöver

  • 1 kg rödbetor späda
  • 1 st ansjovisfiléer
  • salt grovt
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 st hårdkokta ägg

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Välj jämnstora rödbetor. Borsta dem i vatten. Ställ rödbetorna i ett eldfast fat med grovt salt. Baka dem mitt i ugnen ca 45-50 minuter eller tills de är mjuka.

2
Skölj rödbetorna i kallt vatten och skala dem. Gör ett djupt kryss i varje och ställ dem på ett fat.

3
Skala äggen och hacka dem. Fördela ägghacket runtom rödbetorna. Toppa rödbetorna med creme fraiche, ansjovisfiléer, kapris och hackad gräslök. Bjud gott bröd till.

Scroll to Top