Du behöver
- 400 g rotfrukt t ex potatis, morot, jordärtskocka
- 5 dl grönsaksbuljong
- 0.5 tsk timjan
- 0.5 tsk basilika
- 0.5 dl minifraiche
- hackad persilja
Tillbehör:
2 skiva parmaskinka
Ugn: 250° grill
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans buljong. Koka dem mjuka.
2
Häll grönsaker och spad i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen.
3
Tillsätt timjan, basilika och minifraiche. Låt det koka upp på nytt och smaka av.
4
Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper och rosta den spröd i ugnen under grillen. Strö rikligt med hackad persilja över soppan och garnera med parmaskinkan. Ät gärna bröd till.