Du behöver
- spaghetti ca 250 g
- 500 g köttfärs
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 2 st selleristjälkar
- 1 st vitlöksklyfta
- 100 g skinka rökt
- 1 st burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl parmesanost nyriven
- 2 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela spaghettin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
2
Skala morötter och lök. Hacka det fint. Ansa och hacka sellerin. Fräs lök, morötter och selleri i lite matfett tills det är mjukt och glansigt.
3
Tärna skinkan och lägg ner den i stekpannan tillsammans med färsen och bryn allt jämnt smuligt.
4
Tillsätt tomatkross, grädde, tomatpuré, salt, peppar, basilika och pressad vitlök. Rör om och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av.
5
Blanda samman den väl avrunna pastan med köttfärsen och lägg det i en smord eldfast form. Strö över nyriven parmesanost och gratinera mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Bjud en grönsallad till.