Tacospett med guacamole

Färsbullarna gömmer gröna oliver.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g färskost med tacosmak
  • oliver ca 24 urkärnade gröna

Guacamole:

2 st avokado
0.5 st lök liten
2 st tomater
1/2-1 st röd chili
0.5 dl gräddfil
salt

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och riv löken. Arbeta samman den med färs, ägg, potatismjöl, salt, kryddor och färskost till en smidig smet.

2
Dela färsen i 8-10 lika stora delar och forma varje del till en fyrkant.

3
Trä upp tre oliver på varje spett. Rulla köttfärssmeten runtom dem och tryck till skarven ordentligt.

4
Lägg färsspetten på galler och stek dem i ugnen ca 18 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.

5
Skala, kärna ur och skär avodadorna i bitar. Lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt grovhackad tomat och grovhackad lök. Kärna ur chilin och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i mixern tillsammans med gräddfil. Kör till en puré. Smaka av med salt.

6
Bjud spetten tillsammans med guacamole och feferoni samt kokt ris med texmexgrönsaker.

Scroll to Top