Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.5 st gul lök
- 1 st ägg
- 1.5 msk potatismjöl
- 1.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk chilipulver
- 100 g färskost med tacosmak
- oliver ca 24 urkärnade gröna
Guacamole:
2 st avokado
0.5 st lök liten
2 st tomater
1/2-1 st röd chili
0.5 dl gräddfil
salt
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och riv löken. Arbeta samman den med färs, ägg, potatismjöl, salt, kryddor och färskost till en smidig smet.
2
Dela färsen i 8-10 lika stora delar och forma varje del till en fyrkant.
3
Trä upp tre oliver på varje spett. Rulla köttfärssmeten runtom dem och tryck till skarven ordentligt.
4
Lägg färsspetten på galler och stek dem i ugnen ca 18 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
5
Skala, kärna ur och skär avodadorna i bitar. Lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt grovhackad tomat och grovhackad lök. Kärna ur chilin och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i mixern tillsammans med gräddfil. Kör till en puré. Smaka av med salt.
6
Bjud spetten tillsammans med guacamole och feferoni samt kokt ris med texmexgrönsaker.