Du behöver
- 1 st grillad kyckling
- 2 st banan
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 msk vetemjöl
- 200 g champinjoner
- matfett
- 140 g bacon tärnad
- 0.75 dl salta jordnötter
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en smord eldfast form.
2
Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden, så att det blir fyra bitar av varje. Lägg dem ovanpå kycklingen.
3
Vispa grädden och tillsätt chilisås och mjöl. Bred blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
4
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs den i lite matfett. Ta upp svampen. Knaperstek baconet. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Fördela svamp, bacon och jordnötter över den färdiga gratängen.