Klassisk flygande jakob

Vad får man av kyckling, bananer, champinjoner, bacon, jordnötter och grädde med chilismak? Flygande Jakob förstås! Denna klassiska gratäng passar att bjuda på vid de flesta tillfällen och är både lättlagad och god. Kokt ris och en grönsallad smakar bra till populär Flygande Jakob.

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 2 st banan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g champinjoner
  • matfett
  • 140 g bacon tärnad
  • 0.75 dl salta jordnötter

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en smord eldfast form.

2
Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden, så att det blir fyra bitar av varje. Lägg dem ovanpå kycklingen.

3
Vispa grädden och tillsätt chilisås och mjöl. Bred blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

4
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs den i lite matfett. Ta upp svampen. Knaperstek baconet. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Fördela svamp, bacon och jordnötter över den färdiga gratängen.

Scroll to Top