Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 msk kallt vatten
Fyllning:
2 pkt bladspenat
600 g räkor med skal
1 st gul lök
matfett lite
1 dl pesto
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 st ägg
2.25 dl mjölk
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den ligga kallt och vila ca 30 minuter.
2
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och sätt aluminiumfolie runt kanten. Låt stå kallt i ytterligare ca 15 minuter.
3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta bort aluminiumfolien.
4
Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala räkorna. Skala och finhacka löken.
5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en stund. Rör i räkor och pesto och smaka av med salt och peppar.
6
Lägg spenatröran i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk. Häll äggsmeten över spenatröran.
7
Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills äggstanningen har “stannat”
8
Garnera eventuellt med räkor och bjud en sallad till.