Räk- och pestopaj II

Lika god ljummen som kall.

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

2 pkt bladspenat
600 g räkor med skal
1 st gul lök
matfett lite
1 dl pesto
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 st ägg
2.25 dl mjölk

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den ligga kallt och vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och sätt aluminiumfolie runt kanten. Låt stå kallt i ytterligare ca 15 minuter.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta bort aluminiumfolien.

4
Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala räkorna. Skala och finhacka löken.

5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en stund. Rör i räkor och pesto och smaka av med salt och peppar.

6
Lägg spenatröran i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk. Häll äggsmeten över spenatröran.

7
Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills äggstanningen har “stannat”

8
Garnera eventuellt med räkor och bjud en sallad till.

Scroll to Top